У мікрараёне адкрыўся магазін “Эканом плюс” і гасцінна расчыніў дзверы для дэгустацыі вырабаў філіяла “Верхнядзвінскі хлебазавод” РУВП “Віцебскхлебпрам”.
Індывідуальныя прадпрымальнікі Міхаіл і Вольга Кавалёнак выкупілі пустуючы будынак былога фірменнага магазіна хлебазавода. Зрабілі рамонт, добраўпарадкавалі памяшканні. Цяпер “Эканом плюс” – пашыраная версія прадуктовай кропкі, з якой пачыналі прадпрымальніцтва. Дарэчы, яе, як і магазінчык парфуму, зачыняць не плануюць.
Зручны графік работы новага магазіна – з 7.30 і да 23.00 без перапынку на абед і без выхадных. У змене працуюць тры прадаўцы. Як жартуюць уладальнікі, у магазін можна трапіць і да работы, і пасля яе.
У “Эканоме” прадастаўлены шырокі асартымент прадукцыі – малочных і каўбасных вырабаў, паўфабрыкатаў, садавіны, круп, прадуктаў для дзіцячага харчавання, разнастайных прысмакаў, кавы і гарбаты, сокаў і многае іншае.
Аднак, бадай, самае галоўнае, што тут можна набыць хлебабулачныя і кандытарскія вырабы верхнядзвінскага хлебазавода. Усяго да 15 найменняў. Хлеб заўсёды свежы – яго прывозяць два разы на дзень. А вечарам можна паласавацца і гарачым.
Аб тым, што прадукцыя хлебазавода карыстаецца попытам, сведчыла дэгустацыя, падчас якой пакупнікі падыходзілі, цікавіліся навінкамі, спрабавалі кандытарскія і хлебабулачныя вырабы і тут жа набывалі падобныя ў магазіне.
— Выпуск хлеба – працэс непарыўны, — расказвае дырэктар хлебазавода Ірына Тойранен. — Тут важна зладжаная работа ўсяго калектыву. Мы выпускаем да 20 адзінак хлебабулачных вырабаў і да 30 – кандытарскіх. Самае галоўнае ў нашай працы – вернасць традыцыям і высокая якасць прадукцыі, над якой, нягледзячы на пэўныя цяжкасці, пастаянна працуем. Як асноўная, так і дапаўняльная сыравіна нашых вырабаў – толькі натуральныя!
Ужо зарэкамендавалі сябе і знайшлі свайго пакупніка хлеб “Смачны гасцінец” з сухафруктамі і арэхамі і “Освейский “Столовый”, пляцёнка “Цнянка” з кунжутам, сайкі “Белицкая” і “Сяброўкі “Малочныя”, сухары “Ладушки”, прысмакі мучныя “Праздничные” з какосам, пячэнне “Кветачка”, “Виноградный блюз”, “Сластёна” особая”, пячэнне “Сказка” дэкарыраванае, з какосам, какавай, пірог “Популярный” с повидлом”, круасаны “Сладкое утро” і “Дачный” с джемом”.
З навінак – падавы цёмны хлеб “Сёмушка” (аналаг “Нарачанскага”) з канцэнтратам кваснога сусла і насеннем сланечніка, расфасаванага вагой 1,6 кг і 400 грамаў, “Светлячок”, “Ліпенскі” з дабаўленнем алею сланечніка і кунжутам, багет “Азарт”.
Для прыхільнікаў здаровага ладу жыцця выпускаецца хлябец “Докторский “Любительский” з пшанічным вотруб’ем і хлеб “Беленицкий”, узбагачаны харчовымі дабаўкамі, вітамінамі і фоліевай кіслатой для прафілактыкі сардэчна-сасудзістых захворванняў.
Асвоены выпуск слаёнай асновы для піцы, разнастайных бісквітаў, кексаў, рулетаў. Толькі сушкі – 7 найменняў! У месяц яе выпускаецца звыш 40 тон. Сёлета верхнядзвінскую сушку з лагатыпам Упраўлення Чыгункі Беларусі могуць пакаштаваць з чаем як беларускія пасажыры, так і замежныя госці.
Верхнядзвінскія хлеба-пёкі пастаянна працуюць над пашырэннем асартыменту, выкарыстоўваюць розныя віды фасоўкі прадукцыі, а тэрмін годнасці вырабаў не перавышае 30 сутак.
Ксенія КАВАЛЁНАК.
НА ЗДЫМКАХ: інжынер-тэхнолаг хлебазавода І. Ушак, намеснік начальніка аддзела эканомікі райвыканкама В. Кучарава, уладальнік магазіна «Эканом плюс» М. Кавалёнак сустракаюць першых пакупнікоў.
Фота Валерыя САЛАЎЁВА.